Sexy selfies

 

 

 

 

 

 

 

Veel jongeren maken sexy selfies. Ze sturen een naaktfoto naar hun vriendje en dat lijkt onschudlig. Maar gedeelde foto’s worden supersnel verstuurd. Één druk op de Whatsappgroep-knop en de hele school ziet jouw foto waarop je halfnaakt voor je vriendje poseert. Voor de jongere die een foto doorstuurt, is dit misschien heel even leuk. Een moment met vrienden of vriendinnen gniffelen om andermans leed. Voor het slachtoffer kan dit echter langdurige gevolgen hebben.

Want hoe zit dat nou met meiden die naaktfoto’s versturen?

Eerder hebben we al in ‘Onder mijn huid’ van Marlies Slegers kunnen lezen wat de gevolgen van sexting kunnen zijn. Een mooie en spannende Young Adult die tegelijkertijd als voorlichtingsmateriaal kan dienen.

Sexy selfies. Informatieve praktijkvoorbeelden
Maria Genova schreef Sexy selfies. Een boek dat uitpuilt van de praktijkvoorbeelden. Over sexting, geheime chats en cyberpesten. Daarnaast bevat Sexy selfies veel tips. Want kun je ook een sexy selfie maken zonder in de problemen te komen? Hoe kun je voorkomen dat je webcam wordt gehackt? En hoe ga je ermee om als je naaktfoto uitlekt?

Een bijzonder informatief boek waarin Genova ons een kijkje achter de schermen gunt van alles rondom sexting, geheime chats en cyberpesten.

Volgens de actualiteit is sexting het nieuwe friemelen en het nieuwe normaal onder jongeren. Maar naaktfoto’s doorsturen? Dat blijken jongeren toch minder normaal te vinden dan volwassenen denken.

De tijd is voorbij dat ouders tegen elkaar riepen: ‘Moeders, houdt uw dochters thuis!’
Ik zou liever  zeggen: ‘Vaders en moeders, docenten en andere volwassenen: ga eens met jongeren praten over seks!’

Lees meer:
Mediawijzer
Algemeen Dagblad
Digitaal voorspel

Boek: Sexy Selfies, sexting, geheime chats en cyberpesten 
Auteur: Maria Genova
Uitgever: Just Publishers / Veltman Distributie BV